A kelet-ukrajnai Szlavjanszkban harcok törtek ki az ukrán hadsereg és a várost megszállva tartó oroszbarát erők között. 

A városban lövések és robbanások hallhatók, az ukrán hadsereg helikopterekkel is támadja Szlavjanszkot. A védőknek tankjaik és rakétáik is vannak. Az ukrán hadsereg erői elfoglalták az összes, a városba vezető őrposztot. 

A felkelők lelőttek három, egyes források szerint két ukrán helikoptert. A harcok során meghalt két ukrán katona és egy védő is elesett. Szlavjanszk fegyveresekkel szimpatizáló lakosai barikádokat építenek, és élő pajzsként akadályozták meg az ukrán hadsereg behatolását a városba. A város vasútállomását elfoglalták a fegyveresek, a vasúti közlekedés szünetel. Az ukrán hadsereg kora délután felfüggesztette a katonai akciót. 

Kelet-Ukrajnába utazott Vlagyimir Lukin, Putyin elnök különleges megbízottja,  hogy közvetítsen az elfogott külföldi katonai megfigyelők kiszabadításában. Dmitrij Peszkov, Putyin sajtótitkára szerint az ukrán hadsereg akciója az ország keleti részén megsemmisítette a reményt a genfi megállapodás betartására. 

Gennagyij Zjuganov, az ellenzéki orosz kommunista párt vezetője felháborodását fejezte ki az ukrán hadsereg támadása miatt és arra szólította fel az orosz vezetést, segítsen megvédeni a szlavjanszkiaknak a várost. 

Szergej Akszjonov, a Krím ideiglenes kormányzója szerint a krími önvédelmi alakulatok fegyveresei közül sokan jelentkeztek, hogy segítséget nyújtanának kelet-ukrajnai testvéreiknek. 

(Echo Moszkvi, korrespondent.net, kép: Ilja Pitaljov/Kommerszant)