Az ukrán Belügyminisztérium információi szerint fegyveres provokáció készülődik, és újabb halálos áldozatok várhatók az ukrajnai zavargássorozatban.

A minisztérium szerint szervezett bűnözői csoportok szállítottak fegyvereket a tüntetők számára, s hamarosan provokatív célból meg fognak ölni ellenzéki aktivistákat. A minisztérium arra hívja fel a polgárokat, hogy tartózkodjanak a szélsőséges cselekedektől, melyek „polgárháborúhoz és emberi áldozatokhoz vezethetnek.”

Viktor Janukovics ukrán elnök bejelentette, a Rada jövő heti rendkívüli ülésén kormányátalakításra kerül sor. Amnesztiában fognak részesülni az előállított tüntetők és újra áttekintik a gyülekezési jogot szigorító törvényeket is. Az ukrán államfő megvédte a rendőri erőket, akik véleménye szerint a törvény keretein belül cselekedtek (az a kozák viseletű fiatalember, akit meztelenül vegzáltak a rendőrök a hóban, visszatért a Majdan sáncaira). Felháborodását fejezte ki, amiért kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálják a rendőröket. Janukovics szerint a Majdanon olyan külföldi állampolgárok is harcolnak, akik nemzetközi körözés alatt állnak. Az államfő kilátásba helyezte, ha nem sikerül megegyezni, erővel fogják szétkergetni a Majdanon tüntetőket.

Vitalij Klicsko ellenzéki politikus Janukovics szavaira reagálva elmondta, már nem elég a kormány átalakítása, a Majdan Janukovics elnök távozását követeli. 

Eduard Sztavickij energiügyi miniszter szerint radikális tüntetők arra készülnek, hogy elfoglalják a rovnói atomerőművet.

Vidéken, Hmelnyickijben tovább folytatódik a megyei adminisztráció ostroma (egyes hírek szerint az adminisztráció épületét már bevették). Krivoj Rogban és Vinnyicában a tüntetők a Berkut alakulatok bázisát vették blokád alá.

(mvs.gov.ua, podrobnosti.ua, Echo Moszkvi,  korrespondent.net, kép: varlamov.ru)