A jelek szerint mégiscsak igaz az a sajtóinformáció, miszerint Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök titkos utasításban megfosztotta ukrán állampolgárságától egykori patrónusát, Igor Kolomojszkij oligarchát, az ő jobbkezének számító Genagyij Korbant (jelenleg a dnyepropetrovszki területvédő alakulatok egyik parancsnoka) és Vagyim Rabinovics ellenzéki politikust.

Az Európából hazatérő Korbant legalábbis nem engedik be a határőrök Ukrajnába, mondván, már nincs állampolgársága. Találgatások szerint Korban azzal válthatta ki a Bankovaja utca haragját, hogy túl nagy tekintélye van Dnyepropetrovszkban, ami irritálja az elnök környezetét.


Zelenszkij a The Wall Street Journalnak adott interjúban azt mondta, az ukrán hadsereg vesztesége halottakban napi 30 fő körül van.


Az ukrán külügyminisztérium „klasszikus orosz propagandának” nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusnádfürdői táborban mondott szavait, miszerint a szankciók nem működnek Oroszország ellen.


Herszon és Zaporozsje megyék Oroszország által elfoglalt részein választási bizottságokat hoztak létre, melyek az Oroszországhoz való csatlakozási népszavazást készítik elő.