Ha az ukrán hadsereg amerikai vagy más NATO-országból származó fegyvereket vet be orosz terület ellen, a „következmények komolyak lesznek” – figyelmeztet az orosz Külügyminisztérium.


Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök telegram csatornáján közzétett egy (a fentebb is látható) térképet azzal az aláírással, hogy „nyugati elemzők” szerint így fog kinézni Ukrajna a jövőben.


Ugyancsak ma Gyenisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság vezetője azt a kijelentést tette, hogy elérkezett az idő Kijev, Odessza, Poltava, Dnyepropetrovszk, Harkov, Csernyigov, Luck, Zaporozsje „és más orosz városok felszabadítására”. Vagyis Pusilin „programja” szerint nagyjából az egykori Orosz Birodalom határairól lenne szó (Galícia, Bukovina, Kárpátalja nélkül).


És ha mindehhez hozzávesszük Szergej Lavrov orosz külügyminiszter napokban tett nyilatkozatát, miszerint Oroszország „népellenesnek” tartja a jelenlegi ukrán vezetést, és „segít megszabadítani” az ukránokat ettől a rezsimtől, hogy az oroszok és ukránok ismét együtt élhessenek – akkor elég világos kép kezd kibontakozni az orosz szándékokról.