Viktor Janukovics, Ukrajna negyedik elnöke az orosz Pervij Kanalnak adott interjúban azt mondta, amint lehetősége lesz, visszatér Ukrajnába, hogy „megkönnyítse az emberek életét.” Janukovics szerint ő mindent megtett az ukrajnai konfliktus rendezése érdekében: megegyezett az ellenzékkel, beleegyezett az előrehozott választásokba, az alkotmányreformba. A rendezést Franciaország, Németország, Lengyelország külügyminiszterei garantálták, ezért ők is viselik a felelősséget az ukrajnai válság miatt. Ukrajna ma egy romokban heverő ország. Egész régiók semmisültek meg, sok ember meghalt, törvénytelenség uralkodik – mondta Janukovics. 


Ukrajnában 100 oroszországi tömegtájékoztatási eszköz akkreditációját vonták vissza. A tiltás érinti az összes oroszországi tévécsatornát, kivéve az ellenzéki Dozsgyot.


A szakadárok által lőtt Avgyejevkában három civil vesztette életét.

Andrej Liszenko, az ukrán „terrorellenes hadművelet” szóvivője szerint a szakadárok Mariupol környékén csoportosítják erőiket. Az elmúlt egy napban egy ukrán katona vesztette életét. Mariupol közelében, Sirokino falunál jelenleg is harcok folynak.

Kijevben kiállítás nyílt az ukrán hadsereg által kilőtt vagy zsákmányolt haditechnikából.

(Nyezaviszimaja Gazeta, gazeta.ru, korrespondent.net, Zerkalo Nyegyelji, segodnya.ua)