Az orosz Külügyminisztérium megerősítette az orosz védelmi minisztérium tegnapi értesülését, miszerint Ukrajna legszorosabb szövetségese, az Egyesült Királyság áll az Északi Áramlat gázvezeték szeptember 26-án történt felrobbantása mögött, továbbá, London nyújtott segítséget a Szevasztopol elleni, október 29-ei dróntámadáshoz. Moszkva kifogásolja, hogy Németország, Dánia és Svédország titkolóznak a gázvezeték elleni támadás nyomozását illetően, és nem hajlandóak az orosz hatóságokat az incidens közelébe engedni.

Moszkva válaszlépéseket ígért Londonnak.

A Daily Mail információi szerint orosz hekkerek feltörték Liza Truss volt brit miniszterelnök telefonját, és ezen keresztül titkos adatokhoz is hozzájuthattak.


Oroszország a szevasztopoli dróntámadásra, és arra hivatkozva, hogy az ukrajnai gabona az ígéretekkel szemben nem a legszegényebb afrikai országokba, hanem a gazdag nyugati országokba ment, kilépett az ukrajnai gabona tengeri exportját lehetővé tevő gabonaalkuból. Dmitrij Patrusev orosz mezőgazdasági miniszer szerint Moszkva kész egyedül is ellátni a legszegényebb országok igényeit.