Nuclear Explosion With Orange Mushroom Cloud

Miután Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter erről beszélgetést folytatott török, francia, brit, amerikai kollégáival, az orosz Védelmi Minisztérium is azt közölte, hogy Kijev ún. „piszkos bombát”, azaz radioaktív robbanószert kíván bevetni Ukrajna területén, hogy ezzel Oroszországot vádolja és a nyugati országokat is belerángassa a háborúba (korábbi nyugati kijelentések szerint ha Moszkva atomfegyvert vet be Ukrajnában, akkor a nyugati országok is beavatkoznak). Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője is azt mondta, hogy reális a „piszkos bomba” bevetése. Továbbá, szavai szerint Putyin már nem tárgyal az amerikai és francia elnökökkel.

Moszkvai közlés szerint Zelenszkij ukrán elnök legszorosabb szövetségese, az Egyesült Királyság nyújt technikai támogatást a radioaktív piszkos bomba elkészítéséhez.

Vagyis egy olyan típusú véres provokációról lenne szó, mint a 2014-es kijevi Majdan napjaiban, csak most sokkal grandiózusabb méretekben.

Az is aggasztónak tűnik, hogy az Egyesült Államok a román-ukrán határon helyezte el az elit 101. hadosztályt, és több olyan katonai véleményt is lehetett olvasni a napokban, hogy ez a hadosztály benyomul Ukrajnába (főleg, ha Oroszország, úgymond, atomfegyvert vetne be). Figyelmet érdemel, hogy Sojgu az elmúlt napokban kétszer is telefonbeszélgetést folytatott amerikai kollégájával Lloyd Austinnal.

Közben Moszkvában intenzíven folyik az óvóhelyek előkészítése.


Herszonból eltávolították Alekszandr Szuvorov és Fjodor Usakov orosz hadvezérek szobrait – állítólag azért, hogy megőrizzék őket az utókor számára. Moszkva feladja Herszont vagy csatára készülnek?


Oroszország azzal vádolja a nyugati országokat, hogy megszegték a gabonaalkut. Az eredeti megállapodás szerint arról lett volna szó, hogy az ukrán gabonát a szegény afrikai országok kapják meg, ehelyett azt a gazdag nyugati országokba szállították. Moszkva továbbá az ENSZ-ben is fel akarja vetni az ukrán piszkos bomba ügyét.