Az orosz állami televízió „reprezentatív” vasárnapi hírműsorában, a Vesztyi Nyegyeljiben is megemlékeztek az augusztus 30-án elhunyt Mihail Gorbacsov volt szovjet elnökről. A mintegy nyolc perces, Dmitrij Kiszeljov által felkonferált film pozitív személyiségként mutatta be Gorbacsovot, aki elhozta a szabadságot a Szovjetunió népeinek. Gorbacsov a Szovjetunió reformját és az ország egyben tartását kívánta. Kiegyezést és békét keresett a Nyugattal, amely azonban becsapta Moszkvát. A filmben inkább negatívan és elítélően szóltak Borisz Jelcinről, aki elárulta és hátba szúrta Gorbacsovot. Kiemelték Gorbacsov azon nyilatkozatait, melyekben a jelenlegi orosz vezetést támogatta, például a Krím 2014-es Oroszországhoz csatolását, vagy azt, hogy szerinte is Lenin teremtette meg a mai Ukrajnát.

A bejátszásban Gorbacsov temetéséről szólva megjegyezték, hogy Orbán Viktor volt az egyetlen nyugati vezető politikus, aki elutazott a volt szovjet elnök búcsúztatására.


Az orosz kormány döntése alapján az állami szervek, beleértve a bíróságokat is, kötelesek lesznek a Vkontatke és az Odnoklassniki orosz közösségi oldalakon a tevékenységüket bemutató oldalakat indítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük