Ramzan Kadirov csecsen vezető éjjel közzétett videóüzenete szerint utasítást kaptak Vlagyimir Putyintól, hogy Donyeck és Luganszk „felszabadítása” után Kijevet is el kell foglalni.


A legnépszerűbb orosz blogger, Ilja Varlamov elhagyta Oroszországot, és Izraelbe költözött.


Az orosz védelmi minisztérium szerint Dnyepropetrovszknál Kalibri rakétákkal megsemmisítették a minap Szlovákia által Ukrajnának átadott Sz-300-as légvédelmi rendszert, bár a szlovák kormányfő szerint ez a hír nem igaz.


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint az ukrajnai „különleges műveletet” az amerikai világuralom  elleni harc indokolja – azaz Oroszország valójában nem Ukrajna, hanem az Egyesült Államok ellen harcol Ukrajna területén. Lavrov szerint Josep Borrell, az európai diplomáciai vezetőjének szavai arról, hogy a „csatamezőn kell nyerni” Ukrajnában, alapjában új helyzetet teremt.


Oroszországban az egyetlen politikai párt, amely ellenzi az ukrajnai „különleges műveletet”, az Alma. Ennek egyik vezetője, Szergej Mitrohin ma a moszkvai közgyűlés ülésén kijelentette, hogy akik ma üdvözlik a „különleges műveletet”, hamarosan sajnálkozni fognak miatta.