Rubezsnoje város (Luhanszk megye) polgármestere átállt a Luganszki Népköztársaság oldalára.


Egy ukrán titkosszolgálati tábornok, Leonyid Pjata hamis papírokkal akart Magyarországra szökni, de az ukrán-magyar határon lekapcsolták.


Szumi városánál az oroszok lelőttek két ukrán Mi-24-es helikoptert.


Alekszej Aresztovics, az ukrán elnök katonai tanácsadója szerint az oroszok legfeljebb csak véletlenül lőnek polgári objektumokra, mert semmi értelme nincs millió dolláros rakétákat lőni lakóépületekre.


Energodarban Ukrajna-barát tüntetést tartott mintegy 70 ember, akiket könnygázgránátokkal kergettek szét.


Az ukrán parlament által elfogadott törvények szerint a jövőben különadóval sújtják azokat a cégeket, amelyek Oroszországban is tevékenykednek. Államosítják az oroszországiak ukrajnai javait, és vagyonelkobzás vár az orosz agressziót támogatókra is. Tilos lesz Ukrajnában a Z és a V szimbólumok használata. Betiltják az oroszbarátnak nevezett pártokat és szervezeteket, és Oroszországot terrorista államnak tekinti.


Zelenszkij ukrán elnök a Fox News számára adott interjúban azt mondta, Ukrajna számára a cél a győzelem a háborúban. Kijev nem fog alkudozni területi kérdésekben. Arra a kérdésre viszont nem válaszolt egyértelműen, hogy ő adott-e utasítást a Belgorod elleni támadásra.


Hivatalos ukrán közlés szerint Kijev megye egész területe felszabadult.


Jurij Bibilov, Dél-Oszétia elnöke Mariupolba látogatott.