Vlagyimir Putyin orosz elnök megerősítette, hogy ha Ukrajna nem fizet előre a gázért, lekapcsolják az Ukrajnába irányuló orosz gázt. Az orosz elnök szerint Ukrajnának még 3-4 napi előre kifizetett készlet áll rendelkezésére. Putyin népirtáshoz hasonlította azt, hogy Ukrajna megszüntette a szakadár régiók gázellátását.

Kijevben a szélsőjobboldali Jobboldali Szektor egyik aktivistája Molotov-koktélt dobott az ügyészség bejáratához. A nacionalisták szerint ez az akció csak „figyelmeztetés” volt.

Kijevben korlátozták az élelmiszerkiadást egyes üzletekben. Egy vásárló legfeljebb két üveg étolajat, 2 csomag hajdinát, 3-5 kg. cukort és lisztet vehet.

Minden nap egyre kevesebbet ér a hrivnya. A jelenlegi szabályok szerint az ukrajnaiak csak naponta 3000 hrivnyányi összeget válthatnak be valutára, ami jelenleg mintegy 90 dollárt ér. Ezért virágzik a valuta feketepiac. A dollárért a feketepiacon már 40 hrivnyát kérnek. Jelenleg az ukrajnai közbeszédben a valutapánik még a háborús tematikát is felülírja.

Az ukrán Nemzeti Bank épülete előtt néhány száz tüntető jelent meg, akik egy szemeteskukát vittek az épület elé. A tüntetők arra készülnek, hogy kidobják a kukába Valerija Gontarjevát, a Nemzeti Bank elnökét.

Petro Porosenko ukrán elnök azt követelte a Nemzeti Banktól, hogy 21-22-es árfolyamon stabilizálja a hrivnyát (a dollárhoz képest).

A harkovi városi tanács nem szavazta meg azt az indítványt, miszerint Oroszországot Ukrajna elleni agresszorként kellene elismerni.

Az ukrán titkosszolgálat őrizetbe vett két orosz újságírót, akiket kitoloncolnak az országból. Az újságírók, úgymond, „ukránellenes propagandával” foglalkoztak Ukrajna területén.

(Nyezaviszimaja Gazeta, gazeta.ru, podrobnosti.ua, korrespondent.net, Zerkalo Nyegyelji)