Alekszandr Zaharcsenko, a „Donyecki Népköztársaság” vezetője szerint kudarcot vallott az ukrán hadsereg tegnapi támadása Donyeck ellen. A repülőteret hat támadással próbálta visszafoglalni az ukrán hadsereg, ám egyik sem járt sikerrel. A Putyilov-híd felrobbantásával azt is sikerült megakadályozni a szakadároknak, hogy az ukrán hadsereg bevonuljon Donyeckbe.

Zaharcsenko szerint az ukrán hadsereg soha nem látott mértékben vetett be tüzérséget, számos civil áldozata volt a támadásnak Donyeckben és Gorlovkában.

A szakadárok offenzívába kezdtek Mariupol irányába.

Az ukrán hadsereg folyamatosan lövi Donyecket, találatok értek lakóépületeket, egy kórházat.

Szergej Markov, az Egységes Oroszország párt parlamenti képviselője az amerikai Daily Beast lapnak adott interjúban azt mondta, Moszkva nem akar „igazi békét” Ukrajnával mindaddig, amíg „bizonyos politikusok” hatalmi pozíciót foglalnak el Kijevben. Ezek a politikusok, úgymond, totális háborúba akarják bevonni Oroszországot, mert ez hatalomban maradásuk egyetlen záloga. A következő személyekről van szó: Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök, Alekszandr Turcsinov volt ideiglenes elnök és Andrej Parubij képviselő. Markov elismerte, hogy voltak orosz katonák Kelet-Ukrajnában a tavaly augusztusi harcok idején.  

A Turcsinov vezette ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács szerint ma újabb orosz csapatok lépték át az orosz-ukrán határt.

(Nyezaviszimaja Gazeta, gazeta.ru, podrobnosti.ua, zn.ua)