Az ukrán titkosszolgálat információi szerint Oroszországban toborzóirodák tevékenykednek, ahol zsoldosokat és diverzánsokat vesznek fel az ukrajnai helyzet destabilizálása céljából. Ilyen toborzóirodák működnek Pszkovban, Taganrogban, Rosztov megyében, a Krasznodari területen, de még Moszkva közelében is.

Kramatorszknál az éjjel folytatódtak a lövöldözések. Ugyancsak harcok folytak Szlavjanszk és Krasznij Liman környékén is. Összesen, a meghosszabbított „tűzszünet” ideje alatt tegnap öt ukrán katona vesztette életét.

Oroszország 90 tonna humanitárius segítséget küldött Kelet-Ukrajnába teherautókon. Az ukrán Külügyminisztérium viszont úgy nyilatkozott, hogy Ukrajna nem fogadja el az orosz humanitárius segítséget.

Lövések érték a Rosztov megyei Gukovo határátkelőhelyet ukrán oldalról, ami az orosz Külügyminisztérium szerint ukrán provokáció.

Kijevben, az elnöki adminisztráció épülete előtt a „Donbassz”, „Dnyepr”, „Ajdar” ukrán fegyveres alakulatok egységei tüntetnek, azt követelve, Porosenko elnök vonja vissza fegyverszüneti ajánlatát.

(Echo Moszkvi, Rosszijszkaja Gazeta, newsru.com, Postimees, kép: kaketosdelali.rf)