Október 14-én Oroszországban regionális választásokra került sor, melyeken a hatalmi párt Egységes Oroszország diadalmaskodott.

Ismét sor került Oroszországban kormányzóválasztásokra, melyek új formában, kontrollált módon zajlottak (csak pártok jelölhettek, a regionális képviselők ajánlása kellett a jelöléshez): Amur (Oleg Kozsemjako), Belgorod, Brjanszk (ahol mégis indulhatott az Egységes Oroszország jelöltje) Novgorod, Rjazany, megyékben az Egységes Oroszország jelöltje győzött. 

A regionális parlamenti választásokon is az Egységes Oroszország diadalmaskodott Szahalin (50 %), Szaratov (78 %), Penza (71 %), Kurszk (48 %) megyékben, Észak-Oszétiában (45 % – itt az Oroszország Patriótái nevű párt 26 %-ot szerzett, a mostani választások talán legnagyobb meglepetését szolgáltatva), Udmurtiában (53 %), a Krasznodari területen (70 %).

A helyi képviselőtestületi választásokon is az Egységes Oroszország győzött Cserkeszkben (73 %), Petropavlovszk-Kamcsatszkijban (51 %), Barnaulban (50 %), Vlagyivosztokban (41 %), Tverben (41 %).

Dmitrij Medvegyev, az Egységes Oroszország vezetője elégedett az eredménnyel, mint megjegyezte, a párt most jobban szerepelt, mint a 2011-es decemberi választásokon.

A választási részvétel – mint ez az Orosz Választási Bizottság honlapján közzétett adatokból is látszik – rendkívül alacsony volt, bizonyos régiókban a 10 %-ot is alig haladta meg (Tver 14 %, Jaroszlavl 17 %, Kurszk 19 %, Vlagyivosztok 8 % stb.).