Ilham Alijev azerbajdzsán elnök évértékelő beszédében kijelentette, Azerbajdzsán gazdasági ereje és politikai súlya növekszik – ennek sokan örülnek, de „vannak erők, amelyek nem szeretnek minket”. Alijev elnök (a legsötétebb korok szellemiségét idézve) konkrétan meg is nevezte Azerbajdzsán általa vélt ellenségeit: „ez mindenekelőtt, a mi elsőszámú ellenségünk a világ örménysége és a befolyása alatt lévő képmutató, korrupt politikusok.” Alijev szerint az örmény lobbi parlamenti képviselőcsoportokat, politikusokat vásárolt meg, ezzel kívánva befolyásolni a világ közvéleményét a karabahi konfliktus kérdésében.

Továbbá, Azerbajdzsán ellenfelei azok az erők is, akik nem akarják elfogadni, hogy az ország képes önálló politika folytatására.

A harmadik csoportba tartoznak azok, akik egyszerűen „irigykednek” Azerbajdzsán sikereire: Alijev ide sorolta a gazdasági eredményeket (az elmúlt években 2300 iskolát építettek Azerbajdzsánban, 400 egészségügyi központot adtak át), a bakui fejlesztéseket, az Eurovíziós fesztiválon aratott azerbajdzsán győzelmet, és azt, hogy Azerbajdzsán az ENSZ BT tagja lett.

(azertag.com)