Dmitrij Medvegyev orosz elnök Gorkiban, az államfői rezidencián, az Egységes Oroszország párt vezetőivel folytatott beszélgetésén kijelentette: a jelenlegi orosz politikai rendszer kimerítette magát.

Medvegyev gratulált az Egységes Oroszországnak a parlamenti választásokon elért győzelemért, és Vlagyimir Putyin győzelmének biztosítását nevezte meg elsődleges feladatként a jövőre nézvést.

Mindazonáltal, tette hozzá Medvegyev, ha az Egységes Oroszország meg akarja őrizni vezető szerepét, változnia kell. „Gyökeres módon” meg kell reformálni a pártot Medvegyev szerint. Az elsődleges feladat, hogy minden vezető pozíciót betöltő személy lépjen is be a pártba, hogy ezzel ne bújhasson el a felelősségvállalás elől (ez nyilvánvalóan utalás Vlagyimir Putyinra, aki párton kívüliként a párt elnöke, és a vártnál mérsékeltebb választási eredmények után lényegében elhatárolódott az Egységes Oroszországtól).

A pártnak azt is meg kell értenie, hogy a jelenlegi politikai rendszer, ami jól működött a megelőző években, kimerítette magát – mondta Medvegyev. 

(Kremlin.ru)