A The Wall Street Journal szerint Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök és az Egységes Oroszország számára komoly kudarcot jelent a vasárnapi parlamenti választások eredménye, melyeken a hatalom pártja a szavazatok felét sem tudta megszerezni.

A lap szerint a vasárnapi eredmény Putyin legnagyobb választási kudarcának tekinthető, mióta 11 éve átvette Oroszország vezetését.

Az oroszországi választóknak láthatóan nem tetszik a Kreml politikája, a lassuló gazdasági növekedés és a növekvő társadalmi egyenlőtlenségek. A Kremllel szembeni elégedetlenség megmutatkozik Putyin csökkenő népszerűségén, s azon, ahogy nemrég Moszkvában kifütyülték az orosz miniszterelnököt.

Bár az Egységes Oroszország a választások után győzelmi jelentéseket kürtölt szét, a Kreml számára mégis nyugtalanító lehet, hogy a hatalom pártja jelentős mandátumvesztést kénytelen elkönyvelni a választások eredményeképpen.

Az Egységes Oroszország eddig olyan helyzetben volt, hogy könnyen ignorálhatta az ellenzék véleményét, azonban a jövőben ez másképp lesz – véli a The Wall Street Journal.

(idézi a Vedomosztyi)