Törölték az ukrán elnök hivatalos honlapjáról a Sztyepan Banderára és a Holodomorra (a ’30-as évek eleji ukrajnai éhségre) utaló bannereket, amelyek még az előző államfő, Viktor Juscsenko elnöksége alatt váltak az ukrán elnöki portál elengedhetetlen részeivé. Anna German, az elnöki Adminisztráció vezetője ma azt közölte, ez a rendelkezés végleges, tehát a Banderára és a Holodomorra történő hivatkozások többé nem lesznek láthatóak az elnöki portálon. Mint Anna German elmondta: „Viktor Janukovics internetes oldala arról fog szólni, mit csinál Janukovics. Mi nem foglalkozunk a Holodomorral. Azt gondoljuk, éppen eleget tanulmányozta ezt a problémát az előző elnök. Mi a jövővel szeretnénk foglalkozni.

A hivatalos elnöki oldal ilyetén átalakításával persze nem mindenki ért egyet: az Ukránok Világszövetsége például azt követeli az elnöktől, hogy helyezze vissza hivatalos oldalára az 1932-1933-as ukrajnai éhínségről szóló részt.

Egyébként nemcsak Bandera és a Holodomor tűnt el az ukrán elnöki szájtról: erre a szomorú  sorsra jutott  „Az elnök felesége” rovat is…

(podrobnosti.ua)