Március 14-én az Oroszországi Föderáció nyolc régiójában tartottak helyi parlamenti választásokat, az európai Oroszország területén Rjazany, Kaluga, Voronyezs megyékben; az Urálban Szverdlovszk, Kurgán megyékben; Szibériában pedig a Jamal-Nyenyec autonóm körzetben, az Altáji Köztársaságban, a Habarovszki területen.

A választási eredmények alapján úgy tűnik, teljesült Dmitrij Medvegyev orosz elnök óhaja, aki nemrég arról beszélt, négypárti parlamenteket szeretne látni az orosz régiókban.

Az alacsony (átlagosan 42,6 %-os) részvételi arány mellett megtartott szavazáson mind a nyolc körzetben a hatalom pártja, az Egységes Oroszország aratott győzelmet, második helyen a kommunisták végeztek, majd utánuk a Liberális-Demokrata Párt és az Igazságos Oroszország. Mindegyik körzetben ez a négy párt alkotja majd a helyi törvényhozások összetételét.

Noha az Egységes Oroszország minden körzetben győzött, a 2007-es parlamenti választásokhoz képest jelentősen rontott mindenütt. A hatalom pártja 2007-ben még minden körzetben 50 % fölötti eredményt szerzett, ezúttal viszont csak csak négy körzetben sikerült a szavaztok több mint felét megszereznie. Az Egységes Oroszország a Jamal-Nyenyec autonóm körzetben szerepelt a legjobban, itt 64,76 %-ot kapott, és Voronyezs megyében is átütő győzelmet aratott 62 %-al. Kaluga és Rjazany megyében sikerült még 50 % fölötti eredményt produkálni a vezető pártnak. Az Egységes Oroszország legrosszabb eredményét az uráli Szverdlovszk megyében érte el, itt mindössze a szavazatok 39,75 %-át szerezte meg. Ebben a megyében oszlottak el legarányosabban a szavazatok: a második helyen végzett kommunisták 21,65 %-ot, az Igazságos Oroszország 19,3 %-ot, a Liberális-Demokrata Párt 16,88 %-ot szerzett.

A kommunisták mindenhol jelentősen javítottak a 2007 decemberi eredményeikhez képest (a kommunisták legjobban Kurgán megyében szerepeltek, 25 % fölötti eredményt elérve, a leggyengébben a Jamal-Nyenyec autonóm körzetben, itt mindössze 8,57 %-ot kaptak). Az Altájban, Kurgánban, a Jamal-Nyenyec körzetben a kommunisták több mint a dupláját érték el a legutóbbi választásokhoz képest. Hasonlóan látványos előretörés észlelhető az Igazságos Oroszország választási eredményeiben is. Vlagyimir Zsirinovszkij pártja, a Liberális-Demokrata Párt nagyjából a 2007-es eredményeket produkálta, Rjazany megyében viszont kis híján megduplázta szavazati arányát az LDPR.

A helyi választásokkal egyidőben néhány helyen polgármesterválasztásokat is rendeztek. Itt sem minden úgy sikerült, ahogy az Egységes Oroszország szerette volna: Irkutszk városában óriási vereséget szenvedett a hatalmi párt a kommunisták jelöltjétől.