Szergej Nariskin, az orosz külföldi hírszerzés vezetője szerint az Egyesült Államok terrortámadásokat készül végrehajtani orosz célpontok ellen. A terrortámadások végrehajtásához, úgymond, Szíriában képeznek ki embereket, akik kis csoportokban készülnek beszivárogni Oroszországba és a FÁK más államaiba.

A norvég hírszerzés szerint az orosz tengeralattjárók atomtöltetekkel felszerelve futottak ki a tengerre, amire a hidegháború óta nem volt példa.

A NATO hírszerzési jelentései szerint az orosz légierőt az orosz-ukrán határövezetben összpontosították, ami egy nagyszabású légicsapás előkészítése lehet. Jurij Kaszjanov, az ukrán légierő képviselője szerint valami nagy légicsapásra készülnek az oroszok, erről tanúskodnak az elmúlt napokban gyakoribbá vált, új eszközökkel folytatott felderítések.

Az orosz parlament február 22-én rendkívüli ülést tart.

Rosztov na-Donuban letartóztattak egy ukrán állampolgárt, aki menekültként érkezett Oroszországba, ám korábban az Azov légió tagja volt, jelenleg pedig „propagandával” foglalkozott orosz területen.

Szintén őrizetbe vettek egy ukrán állampolgárt, aki Moszkva környéki vasutakon hajtott végre diverzáns akciókat. Az FSZB szerint a férfit a lengyel titkosszolgálat bízta meg merényletek végrehajtására.