Mihail Podoljak ukrán elnöki tanácsadó szerint az ukrán titkosszolgálat likvidálta Denisz Kirejevet, aki 2022 februárban még az ukrán tárgyalódelegáció tagjajént részt vett a belorussziai ukrán-orosz béketárgyalásokon. Kirejevet Kijev központjában végezték ki, a testét az utcán hagyták, ám néhány nappal később katonai tiszteletadással temették el.

Podoljak szerint Kirejevet akkor téves információk alapján likvidálták, amúgy nem volt orosz ügynök. De ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy mindenféle bírósági tárgyalás és ítélet nélkül végeztek ki egy embert.


Orosz közlések szerint támadásba lendültek az orosz erők Zaporozsje megyében, és elfoglaltak négy kisebb települést.

Alekszej Aresztovics a botrányosnak vélt nyilatkozata miatt a napokban lemondott volt ukrán elnöki tanácsadó szerint nincs alapja annak az általános félelemnek, hogy az orosz csapatok masszív offenzívába kezdenének a közeljövőben.


Volodimir Zelenszkij a davosi fórumon tartott Ukrán reggelin azt mondta, felelevenítve egy régóta terjedő összeesküvéselméletet, nem biztos benne, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök még életben van-e, és hogy aki megjelenik a képernyőkön, az valójában Putyin-e, vagy egy dublőr. Zelenszkij azt mondta, nem lehet tudni, hogy valójában ki irányítja most Oroszországot. Az ukrán elnök továbbá szokás szerint újabb fegyvereket követelt a nyugati országoktól.