Oleg Carjov, 2014 óta Oroszországban élő befolyásos ukrán politikus szerint változóban az oroszországi közhangulat. Ez abból is látható, hogy milyen reagálások születtek arra az egyoldalú tűzszünetre, amit Oroszország hirdetett meg Ukrajnában (a Kreml honlapján is az Ukrajna szó szerepel, holott azokról a területekről van szó, melyeket Oroszország 2022 szeptembere óta a sajátjáénak tekint).

Szóval, a karácsonyi egyoldalú tűzszünet kihirdetését egyöntetű kritika kísérte, mégpedig olyan emberek kezdték nyíltan bírálni Putyint, mint Pusilin donyecki vezető, parlamenti képviselők, újságírók. „Olyanok hangoztattak nyílt bírálatot, akik korábban még nem merészeltek volna ilyesmit tenni.

Carjov szerint nem önmagában az a baj, hogy valakinek más véleménye van, mint az elnöknek, hanem „a közvélemény hangulatváltozása ijesztő. Ijesztő, hogy mi lesz itt két-három hónap múlva. Hasonlót láttam már Ukrajnában. A hatalom szép lassan elveszíti azok támogatását, akik a szociális médiából tájékozódnak.” A Rendszer széthullása már megindult, és ha ez így folytatódik tovább, akkor a folyamat rövidesen kontrollálhatatlanná válik – írja Oleg Carjov a Telegram-csatornáján.