Valóságos közellenséggé kezd válni Elon Musk Ukrajnában. A világ leggazdagabb embere, amerikai milliárdos nemrégiben egy, az orosz-ukrán háborút lezáró béketervet javasolt, ami tartalmazta volna azt is, hogy a Krím Oroszország része marad. Musk kijelentette, hogy Ukrajna mellett áll, de tart az atomháború kirobbantásától, és békét szeretne. Ezután Musk ellen virtuális hajsza kezdődött Ukrajnában, még azokról a plakátokról is leszedték a képét, melyeken Ukrajna támogatói láthatók.

Andrij Melnyik, a trolling megnyilvánulásairól hírhedtté vált (éppen távozó) berlini ukrán nagykövet a Twitteren azt írta Musknak, hogy „fuck off”. Ezt követően Musk bejelentette, kimondottan Melnyiknek válaszul, hogy követi a nagykövet tanácsát és nem finanszírozza tovább Ukrajna számára a Starlink műholdas kommunikációs rendszereket, amik eddig is több tízmillió dollárjába kerültek.

Érdekes, hogy Elon Musk nem hagyta magát megalázni Melnyik részéről, ellentétben a német politikai elittől, melyet folyamatosan aláznak az ukránok.

Mint ahogy látható, Amerikában sem tetszik mindenkinek „az ukrán nácik” támogatása, és vannak, akik komolyan félnek egy atomháborútól.