Az orosz nyomozók szerint távirányítású bombával robbantották fel Alekszandr Dugin filozófus lányát, Darját augusztus 20-án Moszkva közelében.

Az orosz hatóságok szerint Duginát az ukrán titkosszolgálat gyilkolta meg. A végrehajtó bizonyos Natalja Vovk volt, aki az oroszok szerint korábban az Azov ezredben is szolgált. A gyilkos autóját is beazonosították, az ukrán rendszámú jármű már elhagyta Oroszország területét. A Mini Cooper folyamatosan változtatta a rendszámát. Oroszországba a Donyecki Népköztársaság rendszámával utaztak be 2022. július 23-án, Moszkvában kazah rendszámot használtak, Oroszországot ukrán rendszámmal hagyták el.

Az 1979-es születésű Natalja Vovk július vége óta tartózkodott Moszkvában a 12 éves lányával, és éppen abban a házban bérelt lakást, hol Darja Dugina is élt. Szombaton Vovk is részt vett a „Tradíció” nevű rendezvényen, ahol Dugina fellépett. A rendezvény után követte, majd egy távirányítású bombával felrobbantotta Duginát, és autójával Észtországba távozott.

Az oroszok közzétették kamerák felvételeit, melyeken az látható, ahogy Vovk beutazik Oroszországba Ukrajnából, elhagyja az országot Észtország felé, illetve belép abba a házba, ahol Dugina is élt.

Az Azov-ezred hivatalos közleményt adott, amelyben tagadják, hogy „az FSZB által megnevezett nőnek” köze lenne hozzájuk, viszont ők is terrorakciónak nevezték Dugina felrobbantását.