Az orosz felsőház elnöke, Valentyina Matvijenko beismerése szerint Oroszország még arra sem volt képes eddig, hogy szögeket gyártson.


Oroszország közvetlen csapásokat helyezett kilátásba az ukrán vezetés, „Kijev ellen is”, ha folytatódnak az ukrán támadások orosz terület ellen; ami vélhetően összefüggésben van Viktor Medvedcsuk letartóztatásával. Alekszej Aresztovics ukrán elnöki tanácsadó szerint Kijev elleni támadás esetén Ukrajna válaszcsapást mér Oroszországra.

Vjacseszlav Vologyin, a Duma elnöke szerint ha valami baja történne a letartóztatott Medvedcsuknak, akkor azért személyesen Zelenszkij lesz a felelős.


Ukrán hírek szerint elsüllyedt a Fekete-tengeri orosz flotta zászlóshajója, a Moszkva cirkáló, amit Neptun rakétával kaptak telibe. Orosz források szerint „tűz ütött ki a hajón”, amely komoly károkat szenvedett, de nem süllyedt el. Az amerikaiak szintén csak a hajó sérülését erősítették meg.


Orosz közlés szerint ukrán csapás ért egy Brjanszk megyei határátkelőhelyet.

Vjacseszlav Gladkov Belgorod megyei kormányzó is arról számolt be, hogy a határ menti Szpodarjusino falut tűz érte Ukrajnából.


Az orosz Védemi Minisztérium szerint 2019 és 2021 között Merefében (Harkov megye) amerikai tudósok részvételével biológiai fegyvereket próbáltak ki elmebetegeken.