Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap felszólította a kelet-ukrajnai szakadárokat, függesszék fel offenzívájukat. Az orosz elnök rendezési tervet fogalmazott meg Ukrajna számára, melynek egyik fontos eleme, hogy az ukrán hadsereg ürítse ki a szakadár régiókat.

Leonyid Baranov, a Donyecki Népköztársaság biztonsági szolgálatának vezetője szerint a szakadár terület a „legfelsőbb szinteken” folytatott tárgyalásokat Moszkvában arról, hogy Oroszország gázt szállítson külön Donyeck zámára.

Az oroszországi Rosztov megye területét lövések érték ukrán oldalról – közölte ma az FSZB.

Debalcevo településnél bekerítették a Kijevi Rusz nevű ukrán századot. Luganszk közelében, Dmitrovka településnél szétvertek egy ukrán katonai tábort. Hivatalos közlések szerint eddig 837 ukrán katona esett el a kelet-ukrajnai harcokban.

Helyi híradások szerint Mariupol környékén megkezdődtek a harcok a város birtoklásáért. Ukrán hírforrások szerint az ostromban az orosz hadsereg tankjai vesznek részt.

Ukrajna korlátozásokat léptetett életbe a Krím energiaellátásában.

Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök az ukrán kormány tegnapi ülésén bejelentette, hogy Ukrajna falat kíván felhúzni az ukrán-orosz határon.

Dnyepropetrovszk közgyűlése megfosztotta díszpolgári címéről Joszif Kobzon énekest.

(Rosszijszkaja Gazeta, rusvesna.su, Postimees, podrobnosti.ua, korrespondent.net)