A Donyecki Népköztársaság kormányfője, Alekszandr Zaharcsenko elismerte, hogy a szakadárok „komoly erősítést” kaptak Oroszországtól a „legfelelősségteljesebb” pillanatban.

Az erősítés 1200 embert jelent, akiket négy hónapon át képeztek ki Oroszországban, továbbá 30 tank és 120 páncélozott jármű érkezett a szakadár területekre.

Zaharcsenko szerint tömegesen állnak át ukrán katonák a szakadárok oldalára. Szerinte az is előfordult, hogy az ukrán reguláris hadsereg egységei tűzharcba keveredtek ukrán nacionalista szabadcsapatokkal.

Lemondott Igor Sztrelkov, a Donyecki Népköztársaság védelmi minisztere. Sajtóhírek szerint sebesülést szenvedett. Zaharcsenko szerint Sztrelkov hamarosan visszatér, és átveszi „Novorosszija” hadseregének vezetését.

Az orosz Védelmi Minisztérium cáfolta azt a tegnap megjelent hírt, miszerint úgymond, az ukrán hadsereg megsemmisített egy Ukrajnába behatoló orosz hadoszlopot. Moszkva szerint „Semmiféle orosz katonai hadoszlop, amely, úgymond, átlépte az orosz-ukrán határt, nem létezik.”

(Echo Moszkvi, Moszkovszkij Komszomolec, rbc)