Éjjel mintegy 100 maszkos fegyveres támadást intézett a kelet-ukrajnai (Donyeck megye) Artyomovszk város laktanyája ellen. A támadást visszaverték. Arszen Avakov ukrán belügyminiszter szerint a támadást oroszországi katonák vezették.

Szlavjanszk közelében ismét tűzharc bontakozott ki az oroszbarát szeparatisták és ukrán fegyveres erők között. Szlavjanszki közlés szerint egy támadót megöltek.

A Donyecki Népköztársaság vezetői bejelentették, hogy a terület nem vesz részt a május 25-i ukrajnai elnökválasztásokon. Gyenyisz Pusilin,  a Donyecki Népköztársaság elnökségének társelnöke szerint jelen körülmények között képtelenség az elnökválasztás lefolytatása.

Sajtóhírek szerint lázadás tört ki az ukrán hadsereg 93. gépesített brigádjában, Dnyepropetrovszk megyében. A zendülésről videók is megjelentek, de a hivatalos ukrán közlések tagadják a lázadást.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Russia Today-nek adott interjúban elmondta, lehetséges az orosz csapatok bevonása Ukrajnába, amennyiben Oroszország vagy polgárainak érdekeit közvetlenül is megsértik. Oroszország ellene irányuló agressziónak tekinti az orosz állampolgárok elleni támadást is.

(newsru.com, podrobnosti.ua)