Donyeck megyében az éjjel ismeretlen fegyveresek megtámadtak egy ukrán katonai laktanyát. A fegyvereseket visszaverték. A lövöldözés következtében egy támadó megsérült, kettőt elfogtak ukrán hivatalos közlés szerint.

Kijevben ma, magukat az ukrán titkosszolgálat munkatársainak kiadó emberek megverték a Hűséges kozákok nevű kozákszervezet vezetőjét.

Az interneten megjelent fegyveres „belorusz patrióták” felhívása, akik támogatásukról biztosították Délkelet-Ukrajna fegyveres erőit. Véleményük szerint a banderisták legfeljebb csak vendégek Kelet-Ukrajnában, akiknek soha nem fognak engedelmeskedni ebben a régióban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a szevasztopoli orosz flotta parancsnokhelyettesévé nevezte ki Gyenyisz Berezovszkijt, az ukrán flotta volt főparancsnokát, aki márciusban, kinevezése után azonnal átállt a Krím (Oroszország) oldalára.

Julija Timosenko ukrán politikus elhalasztotta szerdára tervezett amerikai útját, mert egyetlen magas rangú amerikai politikus sem volt hajlandó találkozni vele. Sajtóinformációk szerint Washingtonból jelzéseket küldtek Timosenko felé, miszerint nem szívesen látják őt az elnökjelöltek között.

(korrespondent.net, obozrevatel.com)