Gerard Depardieu, az ismert francia színész, újdonsült orosz állampolgár közleményt adott ki az oroszországi újságírók számára, melyben azon döntésének okait magyarázza, miért folyamodott orosz állampolgársághoz.

Depardieu kifejezte örömét, hogy Oroszország állampolgára lehet. „Imádom az országukat, Oroszországot, lakosait, történelmét, íróikat. Szeretek itt filmeket forgatni, melynek során olyan színészekkel dolgozhatok együtt, mint Vlagyimir Maskov. Imádom az önök kultúráját, gondolkodásmódját. Apám annak idején kommunista volt és a Moszkva Rádiót hallgatta! Ez az én kultúrám része is. Oroszországban jó élni. Nem feltétlenül Moszkvában, amely számomra túlságosan is nagy megapolisz.[…]

Tanulni fogom az orosz nyelvet. Már beszéltem erről Elnökünkkel, François Hollande-al. Mindezt elmondtam neki. Ő is tudja, hogy nagyon szeretem az önök Elnökét, Vlagyimir Putyint, és ez kölcsönös. Elmondtam neki [a francia elnöknek] hogy Oroszország egy nagy demokrácia, ez nem az az ország, ahol egy miniszterelnök szánalmas embernek nevezhetné országa egyik állampolgárát.”

Depardieu a „Dicsőség Oroszországnak!” felszólítással (oroszul: „Slava Rossii!”) fejezte be az orosz újságíróknak címzett levelét.

(1tv.ru)