Alekszandr Turcsinov ideiglenes ukrán elnök, a Rada elnöke a parlamentben tett bejelentése szerint Donyeck megyében az éjjel megkezdődött az „antiterrorista operáció”, amelynek célja Ukrajna polgárainak megvédése.

A szeparatisták által elfoglalt Kramatorszknál az ukrán hadsereg BTR-jei tűntek fel. A délutáni órákban harcok törtek ki a kramatorszki katonai repülőtér birtokbavételéért. Ennek során a szeparatisták – saját közlésük szerint – lelőttek egyet a város fölött köröző négy ukrán repülőgép közül. A szeparatisták közül elesett négy ember, egy ukrán katona megsérült. A repülőtér a Kijevhez hű katonai erők kontrollja alá került. Maga Kramatorszk városa továbbra is az oroszbarát erők ellenőrzése alatt áll, a fegyveresek és az őket támogató civilek barikádokat építenek. 

Szlavjanszkban civilek akadályozták meg egy tank behatolását a városba. Az ukrán titkosszolgálat (SZBU) véleménye szerint orosz diverzánscsapat tevékenykedik Szlavjanszkban. A csoportot Igor Sztrelkov, a GRU tisztje vezeti. Sztrelkov márciusban a Krím megszállását koordinálta. Sztrelkov lehallgatott telefonbeszélgetését moszkvai főnökeivel közzétették az interneten.

Délután egy 500 katonából, 20 BTR-ből álló konvoj megkezdte a bevonulást Szlavjanszkba 2 helikopter kíséretében. 

Dmitrij Peszkov, Putyin elnök sajtótitkára szerint abszurd a feltételezés, hogy Kelet-Ukrajnában oroszországi katonák vannak. 

A Luganszkba vezető utakat lezárták (a térségben tartózkodó Leszja Orobec parlamenti képviselő szerint a luganszki rendőrség fele nem volt hajlandó részt venni az „antiterrorista operációban”). A luganszki SZBU épületét volt berkutosok és afganisztáni veteránok tartják őrizetük alatt.

Orobec szerint a donyecki rendőrség teljesen átállt a szeparatisták oldalára. A képviselő úgy tudja, a harcok során már tíz oroszbarát szeparatistát megöltek. Donyeckben a megyei adminisztráció épületéről letépték az ukrán címert. 

Sahtyorszk városában kitűzték a városi tanács épületére a Donyecki Köztársaság zászlaját. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonbeszélgetést folytatott az ENSZ főtitkárával, Pan Gimunnal az ukrajnai helyzetről. Putyin arra kérte az ENSZ-t és a nemzetközi közösséget, ítélje el az ukrán vezetés alkotmányellenes lépéseit Kelet-Ukrajnában.